Rörelsens Bhaktivedanta Prabhupada som senare reste till usa för

Rörelsens historiaHare Krishna grundades 1966 av den indiske munken  Bhaktivedanta Prabhupada som senare reste till usa för att sprida  sitt medvetande om krishna , hans lära baserades på hinduismen som han använde för att dyrka. (so-rummet.se,2018) Den dyrkan kallades för bhakti yoga som innebar att man skulle dyrka guden krishna och bhakti yoga var  innan  ursprungen  från den hinduiska skriften vid namn Bhagavadgita.(so-rummet.

se,2018) Rörelsens religiösa troHare krishna tror att på återfödelsen att om man dör så återman upplevas som en ny person , denna religion tror också på hare krishna och präglar bhakti yoga , därför är denna religion väldigt likt hinduismen.Religionen tror inte på kastsystem och går efter dom egenskaper man har än vad man har för karma.(so-rummet.se,2018) Hur skiljer den sig från sin ursprungs religionen (om sådan finns)? Om det inte finns, hur skiljer den sig från någon annan världsreligion?Det ända som skiljer då hinduismen är ursprungs religionen men den  krishna rörelsen inte tror på kastsystemet , skillnaden är vad som sker efter döden. (so-rummet.se,2018) Vad ställer den för krav på sina medlemmar?Krishna rörelsen har fyra regler som man ska följa om man är medlem , den första regeln är att man ska avstå från sex om man inte ska skaffa barn sedan så får man inte dricka något typ alkohol där räknas te och kaffe sedan får man inte  använda någon typ av drog .  Rörelsens historiaHare Krishna grundades 1966 av den indiske munken  Bhaktivedanta Prabhupada som senare reste till usa för att sprida  sitt medvetande om krishna , hans lära baserades på hinduismen som han använde för att dyrka. (so-rummet.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

se,2018) Den dyrkan kallades för bhakti yoga som innebar att man skulle dyrka guden krishna och bhakti yoga var  innan  ursprungen  från den hinduiska skriften vid namn Bhagavadgita.(so-rummet.se,2018) Rörelsens religiösa troHare krishna tror att på återfödelsen att om man dör så återman upplevas som en ny person , denna religion tror också på hare krishna och präglar bhakti yoga , därför är denna religion väldigt likt hinduismen.Religionen tror inte på kastsystem och går efter dom egenskaper man har än vad man har för karma.(so-rummet.

se,2018) Hur skiljer den sig från sin ursprungs religionen (om sådan finns)? Om det inte finns, hur skiljer den sig från någon annan världsreligion?Det ända som skiljer då hinduismen är ursprungs religionen men den  krishna rörelsen inte tror på kastsystemet , skillnaden är vad som sker efter döden. (so-rummet.se,2018) Vad ställer den för krav på sina medlemmar?Krishna rörelsen har fyra regler som man ska följa om man är medlem , den första regeln är att man ska avstå från sex om man inte ska skaffa barn sedan så får man inte dricka något typ alkohol där räknas te och kaffe sedan får man inte  använda någon typ av drog . (Ne.

se,2018) Man får inte heller spela hasardspel som att köpa lotter , bingo eller betta alltså något som man kan få eller vinna pengar av , Den sista regeln är att man inte får äta kött , fisk och svamp , man måste vara vegetarian  för att verkligheten inte är den samma . (so-rummet.se ,2018)Man får inte heller spela hasardspel som att köpa lotter , bingo eller betta alltså något som man kan få eller vinna pengar av , Den sista regeln är att man inte får äta kött , fisk och svamp (so-rummet.se ,2018)Hur kan den påverka sina medlemmar? Positivt/negativt.Negativt så är det man inte får göra det man önskar sig då till exempel om någon älskar att äta kött och sedan blir medlem i krishna rörelsen då om han skulle äta kött då skulle det vara en synd mot gud vilket är vanligt i andra religioner också  att det finns regler som bör följas. Det positiva är att om man följer dess regler  så kommer man till paradise on man uppfyller alla plikterna samtidigt som man visar sin kärlek till gud genom att offra dessa saker, samtidigt som den här religionen lär ut att man ska vara snäll och respektera  och leva ett fridfullt liv. Vad är din syn på denna rörelse.

Utgå från att du ska ge en så nyanserad bild som möjligt. Glöm inte att motivera dina tankar.Jag tycker den är rörelsen är väldigt intressant men också har väldigt bra grundregler som hade gjort nytta i den miljön vi lever i till exempel att man får inte ta droger visst det finns regler också i samhället man inte får det men om man fruktar gud så skulle man inte göra det om då alla var medlemmar i den krishna rörelsen. Rörelsen fokuserar på att alltid förbättra sig och att alla ska vara goda vilket jag verkar gillar då jag är emot våld så tycker jag att den krishna rörelsen har bra grundregler som generellt är bra grund för att vara en god människa sedan så har rörelsen några konstiga regler som att inte dricka kaffe  vilket jag tycker är konstig för att när jag är trött när jag ska till skolan eller jobba så dricker jag kaffe för att pigga upp mig  vilket också gör att jag blir mer effektivare än om jag skulle vara trött i skolan eller på jobber så det med att inte dricka te eller kaffe kan jag inte hålla med om